CFR Cluj – Rapid: 0-1, în etapa nr. 25 a Ligii 1 la fotbal

Rapid și-a continuat parcursul perfect din 2024, reușind cea de-a patra victorie consecutivă din acest an, 1-0, la Cluj-Napoca, cu CFR Cluj. Peste 1000 de rapidiști au luat calea Clujului pentru a-i susține pe băieți într-o deplasare dificilă, pe un stadion pe care Rapid nu mai câștigase din 2012, relatează site-ul oficial al clubului din Giulești, fcrapid.ro.

Partida din runda nr. 25 a Superligii a reprezentat și revederea cu fostul antrenor al Rapidului, Adrian Mutu, cel care a fost numit de curând pe banca clujenilor.

Cristiano Bergodi a început meciul cu același prim unsprezece cu care câștigase partida anterioară, contra Oțelului, preferând să trimită din nou doi atacanți pe teren, pe Rrahmani și Burmaz.

Kosovarul a fost cel care a avut prima șansă de gol, după numai două minute, atunci când a trimis pe spate peste poarta lui Sava.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 9, atunci când șutul lui Damjan Djokovic, de patru ori campion cu CFR, a fost deviat și a intrat în plasă, croatul reușind primul gol în tricoul Rapidului.

Marian Aioani s-a opus egalării, blocându-l pe Vasile Mogoș, din poziție de unu la unu, în timp ce Papeau a trimis „telefonat” pe poarta lui Sava.

Alex Albu, devenit căpitan după ieșirea lui Săpunaru, comoționat după un duel cu un adversar, a șutat de la distanță, puțin peste poartă.

În partea secundă, cei doi kosovari Krasniqi și Rrahmani au ratat două mari ocazii. Ermal a trimis o „torpilă” din afara careului, respinsă de Sava în bară, iar Albion nu l-a putut învinge pe goalkeeperul clujean după o pasă excelentă a aceluiași Krasniqi.

Albu a trimis cu capul puțin pe lângă poartă, iar Marian Aioani a avut o paradă în fața lui Karlo Muhar, în ultimul minut de joc.

Rapid și-a trecut în cont trei puncte mari, reușind să depășească CFR Cluj și să urce pe poziția a doua, la șase puncte în spatele liderului FCSB, care va juca duminică, acasă, cu Sepsi.

În etapa următoare, Rapid va juca acasă, contra lui Hermannstadt, vineri seara, de la ora 20:00.

RAPID

Aioani – Onea (54′ Braun), Săpunaru (cpt.) (16′ I. Cristea), P. Iacob, Borza – Krasniqi (70′ Bamgboye), Djokovic, Al. Albu, Papeau (70′ Petrila) – Burmaz, Rrahmani (70′ Oaidă). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilzate: Drăghia – D. Grigore, Cîrjan, El Sawy, Hasani, Hromada, Al. Ioniță II.
CFR CLUJ

R. Sava – V. Mogoș, Boben, M. Ilie, C. Manea – Muhar, K. Keita, Tachtsidis (59′ El Kaddouri) – C. Deac (cpt.), Birligea (46′ P. Michael), P. Otele (81′ Serebe). Antrenor: Adrian Mutu.

Rezerve neutilizate: Bălgrădean, Hindrich – Ajeti, Camora, Fică, R. Filip, Kresic, Mamic.

STATISTICI: CFR Cluj – RAPID

Posesie: 66 % 34
Ocazii de gol: 11-14
Șuturi pe poartă: 4-7
Șuturi la poartă: 5-7
Cornere: 5-3
Atacuri periculoase: 67-56
Cartonașe galbene: 1-1 (Deac ’90+3 / Al. Albu ’85)

Biletele pentru meciul Rapid – Hermannstadt sunt deja puse în vânzare, offline și online.

Rapid rămâne astfel în cursa pentru titlu, cu un mic avantaj față de clujeni. Lupta se duce alături de FCSB și CFR Cluj – toate aceste echipe având în continuare șanse reale la trofeu.