Concertul Opera for All gratuit din Federation Square, proiect BMW alături de Opera Australia

Simfoniile au răsunat în Federation Square din Melbourne sâmbătă, 3 februarie 2024, când mii de oameni au asistat la cea de-a doua ediţie australiană de mare succes a Opera for All, seria anuală de concerte BMW.

Sub un cer albastru strălucitor şi bagheta experimentată a maestrului Brian Castles-Onion, patru dintre cei mai buni cântăreţi ai Opera Australia, toţi din Melbourne – soprana Olivia Cranwell, mezzosoprana Dimity Shepherd, tenorul Shanul Sharma şi baritonul Simon Meadows -, acompaniaţi de Orchestra Victoria, au interpretat o selecţie a celor mai faimose arii de operă, totul gratuit.

Fiona Allan, directorul general al Opera Australia, a fost prezentă şi s-a bucurat de atmosferă. „A fost emoţionant să întâmpin atât de mulţi oameni în Fed Square pentru a se bucura de o altă prezentare spectaculoasă a Opera for All. Victorienii au fost impresionaţi, atât cei care sunt la începutul întâlnirii cu acest gen muzical, cât şi mai vechii iubitori de operă. Excelenţa creativă pentru care Opera Australia este cunoscută se datorează echipelor noastre excepţionale de artişti, maeştri şi lucrători în domeniul artei. De asemenea, se datorează colaborării strânse de care ne bucurăm cu partenerii, sponsorii, donatorii noştri şi cu numeroasele comunităţi cu care lucrăm în Australia. Mulţumim BMW pentru angajamentul său continuu de a aduce mai multă operă mai multor oameni prin această iniţiativă globală. Acum aşteptăm cu nerăbdare sezonul Victorian 2024, primul al noului nostru director artistic, Jo Davies, care va începe la sfârşitul lunii mai cu două producţii foarte diferite – o nouă punere în scenă a Tosca la Margaret Court Arena şi musicalul Sunset Boulevard la Teatrul Princess”.

Wolfgang Buechel, director executiv BMW Australia, şi-a exprimat entuziasmul, declarând: „De mai bine de cincizeci de ani, BMW a condus sute de iniţiative culturale la nivel global care susţin arta, jazzul, muzica clasică şi opera. În calitate de cetăţeni corporate responsabili, ne-am angajat să investim în oamenii şi societatea din ţările în care activăm. Aici, în Australia, susţinem iniţiativele educaţionale, sportive şi de artă şi cultură, ceea ce ajută Australia să aibă rezultate optime. Acest angajament comun i-a reunit pe cei din Melbourne pentru cel de-al doilea eveniment BMW Opera for All, sărbătorind cântăreţi şi muzicieni talentaţi locali. Mulţumim Opera Australia şi Orchestra Victoria pentru spectacolele lor superbe”.

Asocierea cu Oprea Australia se alătură unei serii ample de parteneriate asemănătoare la Londra, Munchen, Berlin sau Budapesta, care includ în multe cazuri şi concerte spectaculoase în aer liber, deschise publicului larg sub numele BMW Opera for All.