Alex Ioniță a plecat de la Rapid – transfer în liga secundă din China

Alexandru Ioniță II s-a despărțit de Rapid, transferându-se în liga secundă din China, la Yunnan Yukun, unde va juca un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, se menționează pe website-ul oficil al clubului Rapid București.

În vârstă de 29 de ani, Alex a marcat cinci goluri în actualul sezon, în 20 de meciuri, oferind și două pase decisive, după ce în sezonul trecut a fost cel mai bun pasator, cu 13 assisturi.

Crescut în Giulești, unde și-a făcut junioratul, cel poreclit Bulgaru’ a jucat pentru Rapid în 107 meciuri, înscriind de 19 ori.

În carieră, fostul „decar” al Rapidului a mai evoluat pentru Astra Giurgiu, CFR Cluj și Universitatea Craiova, aceasta fiind prima experiență în afara țării.

Yunnan Yukun luptă pentru promovarea în prima ligă din China, ocupând momentan locul 3 în divizia a doua, la patru puncte de liderul Chongqing.

„Această plecare m-a făcut să trăiesc un sentiment ciudat, o combinație între fericire și tristețe. Începe o nouă aventură pentru mine, dar, în același timp, plec de acasă. Încerc să privesc lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă și sper ca atunci, când voi ajunge acolo, să mă bucur de tot ceea ce se întâmplă.

Le mulțumesc suporterilor pentru toate momentele petrecute în Giulești – atât cele fericite, cât și cele triste, le doresc tot binele din lume, multă sănătate și, la vară, îmi doresc să îmi opriți o medalie de campion.”, a declarat Alex pentru fcrapid.ro, la plecarea în China.