Rapid – UTA: 4-1, în etapa cu numărul 28 din Liga 1

Rapid a reușit să revină pe poziția secundă, după victoria categorică de pe teren propriu, 4-1 (2-1), cu UTA Arad, în runda #28 a SuperLigii României, notează fcrapid.ro, website-ul oficial al clubului din Giulești.

Giuleștenii au început meciul fără cinci jucători, Kait, Emmers, Onea (toți accidentați), Albu și Borza (neincluși în lot), în timp ce oaspeții nu s-au bazat pe cei doi tineri împrumutați de la Rapid, Rareș Pop și Vulturar. Totuși, UTA a început în primul unsprezece cu Claudiu Micovschi, și el împrumutat la Arad, dar și cu Kevin Luckassen în avanposturi, fost atacant la Rapid.

Lovitura de start a partidei a fost dată de Loredana Toma, campioană mondială la haltere și componentă a Clubului Sportiv Rapid.

Începutul a fost perfect pentru Rapid, Albion Rrahmani reușind să deschidă scorul după numai 52 de secunde, în urma unei greșeli mari a lui Benga, fundașul arădenilor.

Chris Braun a fost aproape de primul său gol la Rapid, însă portarul Florin Iacob l-a blocat din poziție de unu la unu.

În minutul 13, cornerul executat de Petrila a fost prelungit cu capul de Djokovic, mingea a ajuns la Robert Bădescu, aflat la debutul pentru Rapid, iar fundașul stânga a trimis în forță, sub bara porții lui Iacob, majorând diferența.

În penultimul minut al primei părți, oaspeții au revenit în joc după reușita lui Claudiu Micovschi, după centrarea lui Căpușă. 2-1, la pauză!

Rapid a făcut un pas în spate în partea a doua, oferindu-le arădenilor posesia, iar aceștia au fost periculoși prin Fabry, cel care l-a pus la încercare pe Aioani, dar și după capul lui Freitas, după o lovitură de colț.

Tribunele s-au liniștit în minutul 82, atunci când pasa lui Funsho Bamgboye a fost reluată în plasă de Albion Rrahmani, aflat la cea de-a 11-a reușită în tricoul alb-vișiniu.

În cel de-al șaselea minut din prelungiri, Borisav Burmaz a reușit golul meciului, cu un șut perfect din lovitură liberă, de la 30 metri, în vinclul porții lui Iacob.

RAPID

Aioani – Braun, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, R. Bădescu – Oaidă, D. Djokovic (61′ Hromada) – Krasniqi (69′ Burmaz), Hasani (55′ Papeau), Petrila (55′ Bamgboye) – Rrahmani. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilizate: Drăghia – I. Cristea, D. Grigore, El Sawy, C. Cîrjan.
UTA ARAD

Fl. Iacob (cpt.) – Căpușă, Stolnik, Benga, D. Rodrigues (86′ R. Trif) – Freitas (82′ J. Pedro), Cr. Mihai – Micovschi, Fabry (77′ V. Morar), Omondi (86′ A. David) – Luckassen (77′ Tudorie). Antrenor: Mircea Rednic.

Rezerve neutilizate: Kucher – Iurasciuc, A. Lopez, R. Stanciu.