Fotbal românesc, fotbal european: Cluburile din România, participante la ECA Legal Roadshow

35 de reprezentanți ai cluburilor din primele două ligi ale României au participat la sesiunile ECA (European Club Association) Legal Roadshow, care au avut loc la București, la invitația Federației Române de Fotbal, se menționează pe frf.ro, website-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Inițiativa ECA își propune să sprijine cluburile europene în aspectele legale conectate cu activitatea lor. Tematicile de discuții au avut ca subiecte contractele dintre cluburi și jucători (clauze și rezilierea contractelor), succesiunea sportivă a cluburilor, aspecte disciplinare, probleme comerciale și contracte de sponsorizare.

Folosind studii de caz de la cluburi europene, cele mai recente perspective din industrie și sesiuni interactive, experții ECA au prezentat modul în care pot sprijini concret cluburile românești.

La București, din partea European Club Association, au fost prezenți Daniel Cerejido (Membership Department), José Luis Andrade (Legal Team), Michael Short (Legal Team) și Asim Munshi (Legal Team).

Asociația Cluburilor Europene este singurul organism independent care reprezintă direct cluburile de fotbal la nivel european. De la apariția sa în 2008, ECA s-a poziționat drept un actor important și respectat în mediul fotbalistic internațional.

ECA există pentru a proteja și promova fotbalul de club din Europa. Scopul său e să creeze un model de guvernare nou, mai democratic, care să reprezinte cu adevărat rolul cheie al cluburilor. ECA ia inițiativă pentru a consolida fiecare club în beneficiu comun și pentru a se asigura că fotbalul la nivel de club este recunoscut de decidenți drept principalul actor al jocului.