Președintele FRF, Răzvan Burleanu – poziție executivă în boardul Advisory Foundation in support of Football for the Goals

“Advisory Foundation in support of Football for the Goals”, o fundație cu sediul în Norvegia, își propune să acționeze ca o unitate suport pentru Organizația Națiunilor Unite (ONU). Misiunea centrală a acestei fundații este de a mobiliza comunitatea fotbalistică globală pentru a susține și promova Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.

Alături de președintele FRF, Răzvan Burleanu, în acest board executiv se regăsesc alte personalități remarcabile din lumea fotbalului și a afacerilor, precum:

Sven Mollekleiv, Managing Director, Oslo Energy Forum
Jessica Berman, US National Women’s Soccer League
Cindy Cone, Președinte al US Soccer
Windsor John, Secretar General al Asian Football Confederation
Monserrat Jimenez, Secretar General Adjunct CONMEBOL
Lise Klaveness, Președinte al Federației de Fotbal din Norvegia
Marco Leal, Secretar General Adjunct CONCACAF
Brad Ross, Vicepreședinte Global Sports and Partnerships, the Coca-Cola Company
Lydia Monyepao, CEO Federația de Fotbal din Africa de Sud
Samar Nassar, Secretar General Federația de Fobtal din Iordania
Michele Uva, Director of Social and Environmental Sustainability, UEFA.

Inițiativa “Football for the Goals” a fost lansată de Națiunile Unite în iulie 2022 și implică comunitatea fotbalistică globală în sprijinul și promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Pentru a consilia ONU în implementarea strategică a acestei inițiative, a fost înființată Fundația de Consultanță în sprijinul Fotbalului pentru Obiective. Această fundație este guvernată de un board executiv, în care se numără și Razvan Burleanu.

În cadrul primei întâlniri a Consiliului Executiv al Fundației, desfășurată la 20 martie 2024, Robert Skinner, Director Adjunct și Șef al Parteneriatelor și Angajamentului Global la Națiunile Unite, a declarat: “A fost o plăcere să particip la prima întâlnire a Consiliului Executiv al Fundației de Consultanță în sprijinul Fotbalului pentru Obiective la 20 martie 2024. A asculta experți din comunitatea fotbalistică globală, precum Răzvan Burleanu, discutând modalitățile prin care fotbalul poate genera schimbări sociale și de mediu pozitive a fost ceva cu adevărat inspirator. Cu angajamentul conducerii fotbalului din întreaga lume, sunt convins că putem realiza progrese reale în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”.

Football for the Goals oferă o platformă pentru comunitatea fotbalistică globală să se angajeze și să promoveze Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), reprezentând o oportunitate de a valorifica influența și impactul puternic al fotbalului pentru a deveni agenți ai schimbării, aliniind mesajele, strategiile și operațiunile cu aspirațiile ODD-urilor.

Această inițiativă va inspira și va ghida lumea fotbalului – de la confederații, asociații naționale, ligi și cluburi, la asociațiile de jucători, grupurile organizate de fani, precum și mass-media și partenerii comerciali – pentru a construi pe practicile de sustenabilitate existente și pentru a implementa strategii ODD care duc la schimbări comportamentale.

Membrii “Football for the Goals” se angajează să respecte următoarele principii în practicile lor de afaceri și în abordarea cu partenerii, precum mass-media, partenerii comerciali și sponsori:

Politici și practici de sustenabilitate;
Implementarea și promovarea ODD-urilor;
Abordare bazată pe drepturile omului, inclusiv în abordarea problemelor de discriminare și evitarea practicilor discriminatorii;
Egalitate și echitate, inclusiv de gen;
Acțiune climatică.

UEFA și FRF au aderat la “Football for Goals” în iulie 2022.