Fotbal, România: 2 noi baze sportive inaugurate, la Lugoj și Feldioara

Se inaugurează două baze sportive moderne: la Lugoj, în județul Timiș, și la Feldioara, în județul Brașov, a anunțat Federația Română de Fotbal.

Programul de construire a 400 de terenuri pentru fotbalul de bază, prin Compania Naţională de Investiţii, lansat în cadrul organizării Turneului Final UEFA EURO 2020 în România, primește un nou impuls prin inaugurarea a două baze noi de Tip 1. Aceste baze, situate la Lugoj (Timiș) și Feldioara (Brașov), sunt rezultatul investiției Guvernului în infrastructura sportivă, cu o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro fiecare. Fiecare bază este echipată cu un teren sintetic de fotbal, nocturnă, tribune, vestiare și o parcare, alături de un teren mai mic, multifuncțional.

Scopul acestor baze este de a crea condiții moderne pentru dezvoltarea fotbalului de bază și îmbunătățirea experienței practicanților și a suporterilor. Odată cu inaugurarea celor două baze, numărul total al bazelor finalizate ajunge la 12, iar alte peste 80 sunt în diferite stadii de execuție. Fiecare bază sportivă dispune de două terenuri: unul de dimensiuni standard și unul mai mic, multifuncțional.

Inițiativa face parte din Programul EURO 2020, iar la finalizarea acestuia vor exista în total 400 de terenuri pentru fotbalul juvenil, dintre care 300 vor fi integrate în cele 150 de baze sportive și alte 100 în școli. Astfel, se creează o infrastructură durabilă pentru promovarea sportului și pentru organizarea evenimentelor fotbalistice în condiții moderne în întreaga țară.