Dan Șucu, FC Rapid, despre importanța participării suporterilor la meciurile echipei

Acționarul principal al clubului de fotbal Rapid București, Dan Șucu, a transmis un mesaj public oficial cu privire la importanța participării suporterilor la meciurile echipei. Contextul: situația în care galeria Rapidului a ales să vizioneze meciul cu Dinamo pe stadionul din Giulești, pe ecranele arenei, în loc să meargă pe Arena Națională. Motivul ține de neînțelegerile cu oficialii clubului Dinamo cu privire la numărul de bilete alocat suporterilor Rapidului și mai ales la poziționarea acestora în tribune, într-un spațiu adecvat.

Redăm mai jos mesajul lui Dan Șucu:

„Stimați rapidiști,

În această săptămână ați experimentat o situație care nu ar trebui sa se întâmple niciodată: refuzul unui club de a vinde bilete suporterilor echipei adverse, chiar dacă trei sferturi din stadion este neocupat.

Nu este prima dată cand se întâmplă, dar în cazul echipei Dinamo decizia pe care dânșii au luat-o are și o componentă juridică inacceptabilă.

În mod normal, o firmă (un club de fotbal este și el o societate comercială) este condusă de acționari sau de directori delegați de către acționari. În jargon, se spune că o firmă este condusă “de cel care semnează dispozițiile de plată”.

Dinamo, însă, este un club în insolvență. În insolvență, dispozițiile de plată sunt semnate de către Administratorul Judiciar, ce acționează în numele creditorilor.

În clipa în care clubul refuză să încaseze peste 25.000 de euro dintr-un eveniment, îl pune pe acest Administrator Judiciar într-o poziție de incompatibilitate, iar pe judecătorul care supraveghează procesul de insolvență, într-o situație absolut jenantă.

Repet, acest club, deocamdată, până la ieșirea din insolvență, este condus de creditori, nu de acționari.

O situație similară am mai întâlnit, în trecut, la diferite echipe care sunt proprietatea unor primării, sau sunt susținute de acestea. Este de notorietate decizia conducerii celor de la FC Voluntari, prin care au solicitat prețuri de 100 lei/bilet, tocmai pentru a evita ca suporterii echipei noastre să urmărească meciul și, normal, să-și încurajeze echipa favorită.

Practic, declarau public că n-au nevoie de fani, că n-au nevoie de spectatori, că preferă să cheltuie bani publici, adică ai noștri, ai contribuabililor, decât să se străduiască să genereze venituri proprii.

Toate aceste acțiuni sunt inacceptabile și fac foarte mult rău fotbalului românesc.

Da, galeria noastră a luat o decizie cât se poate de corectă, aceea de a protesta, iar protestul lor a fost bine organizat și foarte mediatizat.

Noi, însă, nu putem să protestăm la nesfârșit! Trebuie să începem să și progresăm! Toată lumea se așteaptă de la Rapid, care este perceput ca un club cu valori constructive, să ia atitudine și să găsească o soluție la această problemă pur distructivă.

Mesajul meu este simplu: în club, împreună cu galeria, vom căuta, în cel mai scurt timp, soluții pentru a remedia această anormalitate, pentru a ne asigura că suporterii noștri vor putea întotdeauna să participe la meciuri, să-și poată susține echipa iubită, pe Rapid.

Hai, Rapid!”