CSM București – victorie istorică la Gyor

Etapa a 12-a din EHF Champions League a adus surpriza la Gyor. CSM București a obținut prima victorie pe terenul lui Gyor ETO, echipa cu succese pe linie până la meciul cu ”tigroaicele„, relatează website-ul oficial al clubului, csmbucuresti.ro.

Gyor a dominat autoritar grupa A din EHF Champions League anul acesta, cu victorii pe linie până la întâlnirea cu CSM București. Maximum de puncte adunate atât pe teren propriu cât și în deplasări precum cea de la București din luna septembrie, când trupa din Ungaria a câștigat cu 27-23. Fanii care au umplut Audi Arena din Gyor vedeau deja o nouă victorie. Și-o doreau în fața echipei care le-a suflat atât de dramatic trofeul EHF Champions League din 2016.

Așa că greu au înțeles ce se întâmplă în prima parte a meciului. În minutul 4 oaspetele conduceau cu 3-1, dar nu a fost doar un foc de paie. Cu Laura Glauser intimidantă în poartă și cu o repriză de vis în care jocul colectiv s-a concretizat cu 7 nume diferite pe lista marcatoarelor, CSM București a condus ostilitățile. Tabela arăta 9-15 la pauză și marea verde din tribune se freca la ochi.

Partea secundă a început bine pentru CSM, cu Zaadi cap limpede, dar încet-încet morișca de pase a gazdelor a intrat în funcțiune și fulgerele au pornit să muște plasa porții ”tigroaicelor„. O serie de 5 goluri și Toft renăscută în poarta gazdelor au dus scorul de la 17-22 la 22 egal si arena a erupt! Adi Vasile a băgat-o pe teren pe Elizabeth Omoregie, Neagu i-a pasat magic și centrul a înscris de două ori consecutiv. A ieșit la rampă și Marie Davidsen, care a închis poarta de trei ori! La timp pentru ca scorul să ajungă la 24-26. Încă 30 de secunde… încă o paradă Marie! CSM a învins Gyor pentru prima dată la ea acasă și mai poate spera să termine grupa pe poziția a doua!

Marcatoare CSM București: Zaadi 8, Ostergaard 4, Ingstad 3, Neagu 3, Arntzen 3, Dindiligan 2, Omoregie 2, Kobylinska 1