Fotbal feminin: Naționala României se reunește pentru stagiul de pregătire în Turcia din această lună

Reprezentativa feminină a României va desfășura în perioada 19-28 februarie 2024 un stagiu de pregătire în Antalya, Turcia, unde va disputa și două jocuri amicale, notează frf.ro, website-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Programul jocurilor din Turcia:

  • Joi, 22 februarie, ora 15:30 | ROMÂNIA – Grecia
  • Miercuri, 28 februarie, ora 15:30 | ROMÂNIA – Turcia

Lotul convocat pentru stagiul de pregătire din Turcia:

PORTARIAndreea Părăluță (Fortuna Hjorring / Danemarca), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia)Salamon Szidonia (CS Gloria 2018 BN);

FUNDAȘIAntonia Bratu (Politehnica Timișoara), Cristina Botojel (Fortuna Hjorring / Danemarca), Claudia Bistrian (Politehnica Timișoara), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile / Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC / Ungaria), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca), Ana Maria Stanciu (Farul Constanța);

MIJLOCAȘIIoana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Mădălina Tătar (Vitória Sport Clube / Portugalia), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia), Mihaela Ciolacu (Universitatea Cluj);

ATACANȚIMara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna / Elveția), Adina Borodi (Universitatea Cluj).

Inițial au fost convocate 24 de jucătoare, însă din cauza accidentărilor suferite la echipele de club, Camelia Ceasar (AS Roma), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC) și Cristina Carp (Young Boys Berna) nu vor putea să ni se alăture în acest stagiu de pregătire. În locul acestora a fost convocată Adina Borodi de la Universitatea Cluj, care s-a alăturat deja lotului la Mogoșoaia.

Selecționerul Cristian Dulca a oferit și o scurtă declarație odată cu anunțarea lotului pentru primul stagiu de pregătire al anului:

Prima noastră campania în Liga Națiunilor nu a fost deloc așa cum ne-am propus, însă este momentul să tragem linie și să o luăm de capăt în noul an. Cred că am învățat cu toții din greșelile pe care le-am făcut în campania precedentă, am avut și ghinionul de a nu avea lângă noi 4-5 jucătoare importante pentru prima reprezentativă, însă avem încredere că anul 2024 va fi mult mai bun! Vom începe pregătirea campaniei pentru WEURO2025 la finalul acestei luni, cu un stagiu de pregătire în Turcia, unde vom avea și două jocuri amicale.

Tricolorele își vor afla adversarele pentru campania de calificare la WEURO 2025 pe 5 martie 2024, în urma tragerii la sorți care va avea loc la sediul UEFA de la Nyon. Campania de calificare va începe la finalul lunii martie și se va încheia în luna iulie 2024.

În urma rezultatelor obținute în Liga Națiunilor, naționala feminină va începe preliminariile pentru WEURO2025 în Liga C, împotriva unor adversare mai slab clasate.