FIA WEC în Qatar: început de sezon dificil pentru BMW M Motorsport şi BMW M Team WRT

BMW M Motorsport a început sezonul 2024 din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă cu Qatar 1812 km pe Circuitul Internaţional Losail de lângă Doha (Qatar). În clasa Hypercar, BMW M Team WRT a înscris două BMW M Hybrid V8. Cursa de debut a prototipului în FIA WEC a prezentat provocări, iar ambele maşini au terminat în afara Top 10 după aproape zece ore de cursă. #46 BMW M4 GT3 a ratat podiumul în noua clasă LMGT3 pentru doar câteva secunde, marcând un debut valoros pentru Valentino Rossi în FIA WEC.

Nr. 20 BMW M Hybrid V8 a încheiat deschiderea sezonului pe locul al 12-lea. Piloţii oficiali BMW M Sheldon van der Linde (Africa de Sud), René Rast (Germania) şi Robin Frijns (Ţările de Jos) s-au aflat pe rând la volan. Coechipierii lor, Dries Vanthoor (Belgia), Raffaele Marciello (Elveţia) şi Marco Wittmann (Germania), au terminat pe locul al 16-lea cu #15 BMW M Hybrid V8, după ce maşina a necesitat o scurtă reparaţie în boxă cu aproximativ o oră înainte de final.

Nr. 46 BMW M4 GT3 înscris de Team WRT, al cărei echipaj a fost format din piloţii oficiali BMW M Valentino Rossi (Italia) şi Maxime Martin (Belgia), completaţi de Ahmad Al Harthy (Oman), au luptat până la final pentru podium în noua clasă LMGT3. În cele din urmă, trioul a terminat pe locul al patrulea, la doar câteva secunde în spatele Top 3. #31 BMW M4 GT3 a ajuns la linia de sosire pe locul al şaselea în clasă. În acea maşină, pilotul oficial BMW M Augusto Farfus (Brazilia) a împărţit cockpitul cu Sean Gelael (Indonezia) şi Darren Leung (Marea Britanie).

A doua etapă din totalul de opt curse ce alcătuiesc FIA WEC 2024, cursa de 6 ore de la Imola (Italia), va avea loc pe 21 aprilie.