Academia Națională de Fotbal a organizat atelierul Voluntariat în sport, dedicat organizațiilor fotbalistice

Pe 28 martie, Academia Națională de Fotbal a organizat o nouă sesiune pe tema voluntariatului în sport, dedicată organizațiilor fotbalistice din România, notează frf.ro, website-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Atelierul a început cu elemente introductive legate de voluntariatul în sport și a continuat cu două studii de caz, pornind de la echipa de voluntari a Federației Române de Fotbal – Team Behind the Team – și de la programul de voluntariat Transylvania Open.

Lectorii acestei ediții au fost Diana Pirciu, manager al programului de voluntariat UEFA EURO 2020, Andrada Puiu, coordonatoarea Team Behind the Team, și Teea Măruță, coordonatoarea programului de voluntariat Transylvania Open.

Întrucât cursul s-a adresat tuturor cluburilor de fotbal din România, de la orice nivel competițional, dar și celorlalte organizații sportive din țară, au participat atât reprezentanți ai echipelor de primă ligă, cât și din partea AJF-urilor și ale unor cluburi de juniori.

La final, discuțiile s-au concentrat pe modul în care fiecare organizație poate dezvolta propria strategie de voluntariat.

Este al treilea an consecutiv când are loc acest timp de formare, profitând de lecțiile învățate prin organizarea a două turnee finale la București, UEFA EURO 2020 și UEFA EURO U21, dar și prin gestionarea programului de voluntariat Team Behind the Team.