Capitalizarea pieței cripto a crescut cu 54.4% în T4 2023

Binance Research prezintă starea ecosistemului cripto în T4 2023, iar una dintre concluziile-cheie constă în evoluția capitalizării pieței, care a crescut cu 54.4% de la un trimestru la altul.

Al patrulea trimestru al anului 2023 a marcat o reorientare pozitivă pentru industria cripto, pe măsură ce interesul instituțional a crescut și sentimentul a redevenit pozitiv în legătură cu aprobarea viitoare a ETF-urilor spot BTC. Pe acest fundal, capitalizarea pieței a crescut cu 54,4% trimestrial.

Nivelurile 1 și 2: L2-urile au continuat să câștige tracțiune și popularitate, cu diverși furnizori de servicii care oferă stack-uri cu rollup-uri care le permit dezvoltatorilor să-și desfășoare propriile blockchain-uri personalizate.

DeFi: Suma totală blocată (TVL) în DeFi a crescut cu 38,9% trimestrial, la 53,4 miliarde USD, contribuind la sentimentul de risc ridicat manifestat prin creșterea activității pentru memecoins și airdrop farming, printre altele.

NFT-uri: Euforia din piața generală a avut efecte și în sectorul NFT. NFT-urile Bitcoin bazate pe ordinali au câștigat cea mai mare tracțiune, ocupând primele locuri în ceea ce privește volumul tranzacționat.

Jocuri: În piața jocurilor dezvoltate pe blockchain, lideri au fost BNB Chain, Ethereum și Polygon, cu o cotă de piață de aproximativ 66% în ceea ce privește numărul de jocuri.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele.