Meciul etapei nr. 30, Liga 1: Rapid – FCSB, pe Arena Națională – avancronică

FC Rapid 1923 – FCSB se joacă sâmbătă, 9 martie – ora 20.00, în etapa cu numărul 30 din Superliga României la fotbal. Derby-ul este așteptat să fie unul spectaculos, demn de o astfel de întâlnire între mari rivale, după cum se menționează în avancronica meciului postată pe lpf.ro, website-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Runda a 30-a programează unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, duelul dintre Rapid şi FCSB, nimeni altele decât singurele echipe care, de-a lungul timpului, s-au confruntat în cinci competiţii majore diferite: SuperLiga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene

24 februarie 2024, Poli Iaşi – Rapid 3-1: a fost singura înfrângere suferită de giuleşteni în ultimele 10 etape, interval în care au mai înregistrat şase victorii şi trei remize.

Roş-albaştrii nu au mai pierdut în campionat din 3 decembrie 2023, FCSB – Oţelul 0-2. Au urmat opt succese şi trei rezultate de egalitate.

Ultima victorie reuşită de roş-albaştri din posutra de formaţie vizitatoare s-a consemnat pe 26 iulie 2014, Rapid – FCSB 1-3.

De la revenirea giuleştenilor pe prima scenă din 2021, acestea s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de şapte ori, de cinci ori s-a impus Rapid, celelalte două jocuri fiind câştigate de FCSB.

Cea mai recentă confruntare din SuperLiga României a avut loc pe 5 noiembrie 2023, FCSB – Rapid 1-2, goluri marcate de Joyskim Dawa, respectiv Jayson Papeau şi Paul Iacob.

Cristiano Bergodi a antrenat-o pe FCSB la începutul stagiunii 2009-2010, când a şi reuşit calificarea echipei în grupele Europa League, având şase victorii din şase în preliminarii.

Ca adversar, tehnicianul italian a mai întâlnit gruparea roş-albastră în campionat de 15 ori, a câştigat de trei ori, a pierdut şapte jocuri şi a terminat de cinci ori la egalitate.

Mediile de vârstă

Rapid – 25 de ani şi 11 luni.

FCSB – 24 ani şi zece luni.

17 marcatori a avut gruparea giuleşteană în primele 29 de etape, cei mai mulţi dintre toate competitoarele.

22 de contribuţii ofensive a adunat Florinel Coman în ediţia curentă (14 goluri, opt pase decisive), depăşind cel mai bun sezon de până acum – 2019-2020, când a marcat de 12 ori şi a oferit nouă assist-uri.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.