Rapid – FCSB: 4-0, în derby-ul etapei nr. 30 din Liga 1, pe Arena Națională din București

Cu un stadion arhiplin, cu toate biletele vândute, 48.000 de spectatori au stabilit un record pentru meciurile de acasă ale Rapidului, creând o atmosferă incendiară, notează fcrapid.ro, website-ul oficial al clubului din Giuelești.

FCSB începea meciul cu 12 puncte avans față de giuleșteni, victoria fiind singura opțiune pentru băieții lui Cristiano Bergodi în speranța la titlu.

Antrenorul italian a efectuat doar două modificări în echipa de start, față de runda precedentă, trimițându-i în primul unsprezece pe Cristian Săpunaru, revenit după o răceală, și pe Jayson Papeau, în locul lui Petrila.

Oaspeții nu s-au putut baza pe Siyabonga Ngezana, fundașul sud-african fiind suspendat pentru meciul de pe Arenă.

Rapid a fost în permanență la cârma partidei, iar primele șanse de gol le-au aparținut lui Krasniqi, cu un șut deviat în corner, și lui Robert Bădescu, fundașul de 18 ani trimițând pe lângă poarta lui Târnovanu.

În minutul 33, centrarea perfectă a lui Jayson Papeau, dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, a fost reluată excelent în plasă, cu capul, de către Paul Iacob, aflat la cel de-al patrulea gol contra roș-albaștrilor.

Echipa din Berceni a replicat cu un șut al lui Florinel Coman, de la mare distanță, însă pe lângă buturile lui Marian Aioani. Rapidiștii au intrat cu un avantaj minim la cabine, 1-0!
Dezlănțuiți, după pauză

Giuleștenii și-au dublat diferența la șapte minute de la reluare, atunci când Krasniqi l-a servit excelent pe Albion Rrahmani, în fața porții, iar golgheterul echipei a punctat elegant.

Celălalt kosovar din lotul Rapidului, Florent Hasani, a trecut pe lângă golul trei, însă șutul său a trecut puțin pe lângă poarta oaspeților. Tot el i-a pasat foarte bine lui Krasniqi, iar jucătorul venit de la CFR Cluj l-a luat la țintă pe Târnovanu.

În minutul 74, Rrahmani a trimis o minge lungă către Ermal Krasniqi, acesta a preluat perfect de lângă Dawa, a pătruns în careu și l-a învins pe goalkeeperul FCSB-ului cu un șut plasat la colțul scurt.

Opt minute mai târziu, Funsho, intrat în partea a doua a meciului, l-a servit pe Rrahmani, iar „Lewa” a marcat cel de-al 13-lea gol stagional, cu un șut din afara careului, stabilind rezultatul final, 4-0!

Această victorie a dus Rapidul pe poziția a doua la startul Play-Off-ului, la patru puncte în spatele FCSB-ului, giuleștenii beneficiind de rotunjirea punctelor.

În prima rundă din Play-Off, rapidiștii vor primi vizita „marinarilor” lui Gheorghe Hagi, pe stadionul Giulești, în weekendul viitor.

RAPID

Aioani – Braun, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, R. Bădescu – Oaidă, Hromada (72′ Djokovic) – Krasniqi (76′ Bamgboye), Hasani (84′ Burmaz), Papeau (76′ Petrila) – Rrahmani. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilizate: Drăghia – I. Cristea, D. Grigore, Borza, Onea, Cîrjan, El Sawy, Al. Albu.
FCSB

Târnovanu – V. Crețu, Ov. Popescu, Dawa, Radunovic – D. Olaru, Șut (72′ Alhassan), Lixandru (63′ L. Phelipe) – Oct. Popescu (63′ A. Pandele), Al. Băluță (63′ Miculescu), F. Coman. Antrenor: Elias Charalambous.

Rezerve neutilizate: A. Vlad – Antwi, Chiricheș, M. Laszlo, M. Manolache, Panțiru, Dav. Popa, M. Toma.

Borisav Burmaz a intrat în finalul partidei cu FCSB, câștigate de Rapid cu 4-0, iar după meci a oferit declarații pentru Rapid TV.

„Este o victorie foarte importantă pentru noi, acum suntem cu adevărat aproape de primul loc. Cred că băieții și-au făcut foarte bine treaba, au înscris la momentul potrivit. Trebuie să continuăm să jucăm așa cum am jucat în această seară și vom ajunge pe primul loc.

Suntem la o distanță de patru puncte față de primul loc. Mai avem zece meciuri până la sfârșitul sezonului, sper să continuăm să jucăm așa cum am jucat astăzi. Dacă vom continua în acest ritm, vom reprezenta o competiție serioasă pentru cei de la FCSB. Sper ca, în viitorul apropiat, să obținem titlul de campioni.

Cu siguranță, această victorie ne motivează și mai tare. În urma acestui rezultat, atât eu, cât și colegii mei, suntem foarte încrezători în noi înșine. Este un rezultat care ne va oferi multă încredere în noi pe parcursul Play-Off-ului și ne confirmă că așa trebuie să jucăm mereu. Am învins cu 4-0 și nu este ușor să bați echipa de pe primul loc cu un astfel de scor.

Nu am cuvinte să descriu atmosfera din această seară. A fost o seară specială, suporterii noștri au fost incredibili și sper să fie alături de noi în continuare. Sunt, cu adevărat, al doisprezecelea jucător”, a declarat la finalul meciului atacantul sârb al Rapidului.

Albion Rrahmani a reușit o „dublă” împotriva FCSB-ului, ajungând la 13 goluri marcate pentru Rapid, în acest sezon. La finalul partidei, kosovarul a vorbit la microfonul Rapid TV.

„Este o victorie importantă pentru noi, am făcut un meci bun. Am avut foarte mulți suporteri alături de noi, care ne-au împins de la spate.

Jucăm un fotbal foarte bun, în momentul de față, și sunt bucuros că am câștigat acest meci. I-am dominat pe toată durata partidei, lucru foarte important pentru noi, și continuăm să avansăm.

Am venit în această seară cu un singur gând în minte: să obținem toate cele trei puncte pentru a fi mai aproape de primul loc. Sper ca în Play-Off să fim foarte buni și ca fiecare jucător să-și aducă aportul în cadrul echipei, este un lucru foarte important. Sunt foarte fericit și îmi doresc să câștig campionatul alături de Rapid.

Avem suporteri fantastici, îmi plac foarte mult. Au creat o atmosferă incredibilă. Întotdeauna sunt al doisprezecelea jucător. Îi admir foarte tare și îmi doresc ca, pentru ei, să jucăm la fiecare meci așa cum am jucat în această seară”, a spus atacantul venit în vară de la FK Ballkani.

Cristiano Bergodi a obținut o victorie ce ține Rapidul aproape de primul loc.

„Pentru a bate FCSB-ul, trebuia să facem un meci aproape perfect. Cred că am reușit acest lucru. Este o victorie extraordinar de frumoasă, am marcat patru goluri. Nu ne imaginam ca acest meci să se termine atât de frumos, întrucât jucam împotriva primei clasate. Am făcut un meci aproape perfect.

Cred că, din punct de vedere tactic, am jucat foarte bine, am acoperit toate zonele, spațiile unde erau cei doi jucători, Coman și Olaru, nu i-am lăsat niciodată singuri.

Toată echipa a jucat foarte bine, cred că nu putem vorbi doar despre un singur compartiment, jucătorii care au intrat de pe bancă și-au adus aportul și au făcut diferența în joc. A trebuit să găsim echilibrul dintre faza ofensivă și faza defensivă, să fim mai compacți. Este una dintre cele mai frumoase victorii obținute în Superliga, poate chiar cel mai frumos.

Avem o echipă foarte bună. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să nu ne entuziasmăm prematur și să ne gândim cum să îmbunătățim lucrurile.

Cred că anul acesta sau anul viitor trebuie să câștigăm titlul. Avem forță pentru a atinge această performanță. Consider că suntem pe drumul cel bun. Am obținut o victorie importantă, la scor, împotriva echipei de pe primul loc. Această victorie ne va oferi încredere pentru meciurile din Play-Off.

Începem pregătirile pentru meciul cu Farul. Va fi un meci dificil, în debutul Play-Off-ului, unde trebuie să fim protagoniști”, a declarat antrenorul italian, la finalul meciului cu FCSB.